Milaan Sanremo
1. Carlos Sastre 10 Volledige ranglijst
2. Allesandro Ballan 7 Grotere kaart
3. Damiano Cunnego 7
De Tete de la Course klassering is even zo eenvoudig als subjectief. Iedere renner op het podium in één van de acht geselecteerde wedstrijden krijgt punten. Voor de meeste (drie sterren) wedstrijden is dit 5, 2 en 1 punten. Alleen in het wereldkampioenschap (7, 2 en 1 punten) en de Tour de France (10, 5 en 4) zijn meer punten te behalen. Er is geen onderscheid naar land, organisatie of jaar. De Tete de la Course is diegene met de meeste punten in de laatste edities van de koersen. Op dit moment is dat Carlos Sastre en in 2007 was het Alberto Contador (met 10 punten).
Ronde van Vlaanderen
Parijs Roubaix
Amstel Gold Race
Luik Bastenaken Luik
Ronde van Lombardije
Ronde van Frankrijk
   

 

Eendagswedstrijden
1. Cavendish
2. Hausler
3. Hushovd
Milaan Sanremo (22.03.2008)
De eerste klassieker van ieder nieuwe wieler seizoen is de 'Primavera'. In de laatste kilometers moeten de Capo Berta, Cipressa en natuurlijk de Poggio bedwongen worden. Op deze laatste klim proberen de toppers van het voorseizoen het verschil te maken en de handvol seconden in de lastige afdaling naar Sanremo te verdedigen. Wat anders volgt is vaak een fameuze massa sprint op de Via Roma.
 
1. Devolder
2. Hausler
3. Gilbert
De Ronde van Vlaanderen (06.04.2008)
'
Vlaanderens mooiste', zo wordt de Ronde van Vlaanderen aangeduid. Het onbetwiste hoogte punt in het wielerjaar van Vlaanderen. Meer dan 250 kilometer over Vlaamse kasseien wegen en hellingen. In de finale bepaalt de befaamde Muur van Geraardsbergen met een maximaal stijgingsperecentage van maarliefst 19.8% vaak de einduitslag. 
 
1. Boonen
2. Pozzato
3. Hushovd
Parijs Roubaix (13.04.2008)
'De Hel van het Noorden' is misschien wel de meest beruchte klassieker van het jaar. De route voert over meer dan 50 kilometers aan kasseienstroken die er modderig of stoffig bij kunnen liggen. De eerste beslissing wordt vaak geforseerd op de strook in het Bos van Wallers. Daarna is het 2100 meter lange Carrefour de l'Arbe het meest lastige stuk voordat de renners aankomen in het velodrome in Roubaix.
 
1. Ivanov
2. Kroon
3. Gesink
Amstel Gold Race (20.04.2008)
De eerste heuvel en enige Nederlandse klassieker van het seizoen is de 'Gold Race'. In het zuiden van Limburg draaien en keren de renners over meer dan dertig korte hellingen, met de finish op 's lands bekendste fietsberg, de Cauberg in Valkenburg met een maximaal stijgingspercentage van 12% de scherprechter in de finale. 
 
1. Schleck A
2. Rodriguez
3. Rebellin
Luik Bastenaken Luik (27.04.2008)
'La Doyenne' is de bijnaam van de laatste en oudste voorjaarsklassieker die zich afspeelt in de Belgische ardennen. Het parcours is al bijna net zo klassiek en voert over de Cote de Wanne, Saint-Roch, Stockeu, La Redoute en Saint Nicolas. Op de laatste twee wordt de wedstrijd vaak beslist. Vooral de 1.7 km Cote de la Redoute met een gemiddeld percentage van 9.5% en een maximum van maarliefst 22%.
 
1. Ballan
2. Cunego
3. Breschel
Wereld kampioenschap (28.09.2008)
De belangrijkste eendaags wedstrijd van het jaar vindt ieder jaar op een ander parcours plaats. Steevast is dit een race over meerdere rondes van zo'n 20km, waarbij de beslissing valt in een van de laatste rondes. De winnaar mag na het kampioenschap een jaar lang de wereldberoemde en beruchte regenboogtrui dragen.
 
1. Cunego
2. Brakovic
3. Uran
Ronde van Lombardije (18.10.2008)
De traditioneel laatste grote wedstrijd van het seizoen, de klassieker van de 'vallende bladeren' vindt plaats in de heuvels rondom het Como meer in Lombardije. De finishlijn is al getrokken geweest in Milaan,  Bergamo en Como. De finale wordt in geluid door de klim die voert van het meer naar de Kapel van Madonna di Ghisallo met maximale stijgingspercentages van meer dan 9%.
 
Etappekoersen
1. Sastre
2. Evens
3. Kohl
Ronde van Frankrijk (05.07.2008 - 27.07.2008)
De Tour de France is zonder enige twijfel de meest belangrijke koers van het jaar. 'La Grande Boucle' wordt niet alleen op de voet gevolgd door de wielerfans, maar door bijna de gehele wereld en is daarmee een van de grootste sport evenementen ter wereld. Het parcours wordt per jaar opnieuw vastgesteld en kent inmiddels al meer dan 500 verschillende aankomst plaatsen, de bekendste is Parijs waar de Tour finisht.